Wij innoveren mensen

 
iStock-537459592 copy.jpg

Toekomstbestendig zijn betekent voortdurend leren inspelen op de toenemende complexiteit en de groeiende impact van technologische innovaties. Dit vraagt om fundamenteel andere vaardigheden dan degene die we tot nu toe hebben gecultiveerd en ingezet.

Leiders zoeken vaardigheden in mensen als complexe probleemoplossing, kritisch denken, creativiteit, strategisch denken en nieuwsgierigheid. Veld beschouwt deze vaardigheden als één synergetisch geheel: het menselijk vermogen met verandering om te gaan en er vernieuwing uit vorm te geven.

We noemen dit creatieve intelligentie.

Creatieve intelligentie is de samensmelting van intellect en verbeelding, waardoor mensen op een andere manier onderzoeken, problemen beter analyseren en met betere oplossingen komen.

Wij onderzoeken de kenmerken van mensen en processen met creatieve intelligentie en vertalen die naar leertrajecten en -ervaringen. Onze kennis delen we in publicaties en lezingen.


 
Organisaties zitten vol slimme mensen, maar hoe zetten we dit potentieel zo in dat het aansluit op een steeds veranderende situatie?
handen.png
 

leertraject

Creatieve Intelligentie & Innovatie

Om creatieve intelligentie te ontwikkelen moeten mensen hun kennis en wijsheid op een andere manier leren activeren en dit bovendien op een andere manier doen dan ze gewend zijn. In ons leertraject doen mensen in een gecontroleerde omgeving ervaring op met dit soort vooruitstrevende manieren van probleemvinding, onderzoek en het genereren van oplossingen.