Leertraject

 

Leiders en managers verwachten nu hele andere kwaliteiten van mensen dan tien jaar geleden. Er wordt meer probleemoplossend vermogen gevraagd, meer vindingrijkheid en meer analytisch vermogen. Organisaties die dit niet ontwikkelen zullen niet concurrerend kunnen blijven.

Het antwoord is het upskillen van mensen. Want mensen zijn de werkelijke spil van innovatie en wendbaarheid. Ons leertraject activeert en cultiveert deze vermogens.


LEERTRAJECT ”GRONDSLAG CREATIEVE INTELLIGENTIE EN INNOVATIE”

In het leertraject Grondslag creatieve intelligentie en innovatie maak je op een praktische manier kennis met nieuwe technieken voor probleemvinding, onderzoek en het genereren van oplossingen. We onderzoeken wat er voor nodig is om deze technieken toe te passen en om een rijker repertoire op te bouwen voor onze omgang met uitdagingen en verandering. Je leert je creatieve intelligentie in te zetten voor innovatie.

MODULES LEERTRAJECT:

 
think64.png

1. Sensemaking

Door retrospectie meer inzicht krijgen in gebeurtenissen. In kaart brengen wat er allemaal gebeurt in de organisatie en de wereld en wat je daar van kunnen leren.

 

 
book64.png

2. journaling

Het benutten van de kracht van reflectie, doelen stellen, intenties bepalen, patronen zien, het ordenen van gevoelens en gedachten. Momenten van contemplatie en gedachten vangen.

 
share.png

3.dialoog

Door het gebruiken van andere spelregels en gespreksvormen communicatie veel nuttiger, authentieker en productiever maken.

 

 
team64.png

4. denken met je handen

Betere probleemvinding en inzicht door het ruimtelijk kunnen manipuleren van concepten en ideeën. Een gedeelde werkelijkheid creëren.

 
mind128.png

5. verbeelding

De eigen en gezamenlijke verbeelding leren aanspreken en versterken. Door verbeelding leren navigeren, omzetten naar visie, oplossingen, concepten en formats.

 

 
detective64.png

6. onderzoek

Door het verzamelen en ordenen van informatie, kennis, input, inspiratie en wijsheid tot een rijker geïnformeerd proces komen. Hierdoor kunnen betere keuzes gemaakt worden.

 

 
message64.png

7. prototyping

Tijd en ruimte maken voor experimenten. Leren door te kijken wat werkt. Eerste, behapbare versies in de wereld zetten op basis van de inzichten die uit andere processen zijn gekomen. Creativiteit activeren.

 

 
 
IMG_1891.jpg
20171101_jv_innovatiecongres_0151-1046.jpg
IMG_1887.jpg

icons by Freepik