Leertraject

 

Leiders en managers verwachten nu hele andere kwaliteiten van mensen dan tien jaar geleden. Organisaties die dit niet ontwikkelen zullen niet concurrerend kunnen blijven. Het antwoord is het upskillen van mensen. Want mensen zijn de werkelijke spil van innovatie en wendbaarheid.

Veld Organisatieontwikkeling organiseert in het najaar van 2019 een Leertraject Creatieve Intelligentie & Innovatie. Voor pioniers die samen met gelijkgestemden uit andere organisaties hun probleemoplossend vermogen, vindingrijkheid en analytisch vermogen willen ontwikkelen.

 

LEERTRAJECT CREATIEVE INTELLIGENTIE & INNOVATIE:

✓ Maak op een praktische manier kennis met nieuwe technieken voor probleemvinding, onderzoek en het genereren van oplossingen.

✓ Onderzoek wat er voor nodig is om deze technieken toe te passen.

✓ Start met het opbouwen van een steeds rijker repertoire voor je omgang met uitdagingen en verandering.

✓ Leer je creatieve intelligentie in te zetten voor innovatie.


Leiders zoeken vaardigheden als complexe probleemoplossing, kritisch denken, creativiteit, strategisch denken en nieuwsgierigheid. Wij noemen dit geheel creatieve intelligentie.

HET PROGRAMMA:

In het leertraject behandelen we als groep in 10 bijeenkomsten 7 modules. Tussen de bijeenkomsten is er ruimte om individueel in de praktijk aan de slag te gaan, met coaching en begeleiding. We blijven daarbij via een digitaal platform met elkaar in contact voor het uitwisselen van ervaringen en vragen en om elkaar te ondersteunen. We starten het programma met een kickoff en eindigen met een feestelijke afsluiting.


DE MODULES:

 
think64.png

1. Sensemaking

Door retrospectie meer inzicht krijgen in gebeurtenissen. In kaart brengen wat er allemaal gebeurt in de organisatie en de wereld en wat je daar van kunnen leren.

 

 
book64.png

2. journaling

Het benutten van de kracht van reflectie, doelen stellen, intenties bepalen, patronen zien, het ordenen van gevoelens en gedachten. Momenten van contemplatie en gedachten vangen.

 
share.png

3.dialoog

Door het gebruiken van andere spelregels en gespreksvormen communicatie veel nuttiger, authentieker en productiever maken.

 

 
team64.png

4. denken met je handen

Betere probleemvinding en inzicht door het ruimtelijk kunnen manipuleren van concepten en ideeën. Een gedeelde werkelijkheid creëren.

 
mind128.png

5. verbeelding

De eigen en gezamenlijke verbeelding leren aanspreken en versterken. Door verbeelding leren navigeren, omzetten naar visie, oplossingen, concepten en formats.

 

 
detective64.png

6. onderzoek

Door het verzamelen en ordenen van informatie, kennis, input, inspiratie en wijsheid tot een rijker geïnformeerd proces komen. Hierdoor kunnen betere keuzes gemaakt worden.

 

 
message64.png

7. prototyping

Tijd en ruimte maken voor experimenten. Leren door te kijken wat werkt. Eerste, behapbare versies in de wereld zetten op basis van de inzichten die uit andere processen zijn gekomen. Creativiteit activeren.

 

 
 
 

PRAKTISCHE DETAILS:

  • 10 bijeenkomsten van een dag (doordeweeks)

  • een groep van maximaal 15 personen uit verschillende organisaties

  • een looptijd van 4 maanden

JE KRIJGT DAARNAAST:

  • 1 op 1 coaching

  • toegang tot een digitaal platform voor het delen van ervaringen, stellen van vragen en peer support

  • periodieke begeleiding bij acties en experimenten die het werkveld raken


COACHES EN BEGELEIDERS:

Het leertraject wordt begeleid door Erwin Elling en Annedien Hoen, mede oprichters van Veld organisatieontwikkeling. In diverse modules worden zij ondersteund door gastsprekers en experts uit het veld.

fotomel_0177_klein_RWR19.jpg
 

Erwin Elling
Strateeg, adviseur en begeleider van groepsprocessen bij innovatie en verandering. Hij begeleidt sinds 2007 teams bij het bewaren van de rust, het vertrouwen én de voortgang in complexe processen. Hij combineert zijn achtergrond als ingenieur en ontwerper om in teams meer creatieve intelligentie aan te boren en samen te innoveren. Daarnaast is hij actief in opleidingen van Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Fundamentals Academy.

Annedien Hoen
Denker, duider en auteur. Ze heeft snel in de gaten wat ontwikkelingen (gaan) betekenen voor organisaties. Ze heeft ruimschoots ervaring met creatief-strategische processen. Het is haar passie om door diepere lagen te navigeren, te zien wat er speelt en deze kennis toepasbaar te maken. Haar specialiteiten zijn systeemdiagnose en essentievinding.

 

GEïNTERESSEERD IN DIT LEERTRAJECT?

We geven graag een prijsopgave op maat.
Informeer ook naar de in-company mogelijkheden.


Veld organisatieontwikkeling ontwikkelde eerder de creatieve intelligentie in onder meer deze organisaties:


IMG_1891.jpg
20171101_jv_innovatiecongres_0151-1046.jpg
IMG_1887.jpg